Loading…
This event has ended. View the official site or create your own event → Check it out
This event has ended. Create your own
---------------------------------------------------------------------Visit our site -> Click here ---------------------------------------------------------------

View analytic
Saturday, February 6 • 17:00 - 18:30
La sostenibilitat en la contrucció d’un violí a partir d’un instrument de la luthier Anna Andreu

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

L’Objectiu d’aquesta taula rodona és la de generear elements debat entorn la sostenibilitat i el retorn social, educatiu, cultural i empresarial de la contrucció d'un violí.

L’adjectiu  “sostenible” que en un principi l’utilitzavem per a definir aquelles activitats que podien ser mantingudes en el temps sense afectar a l’equilibri ecològic, esta agafant dimensions que van més enllà de l’àmbit de la conservació del medi ambient i ja es comparable a termes genèrics com el de saludable aplicat a la salud de les persones, el retorn social, l’educatiu o la bona gestió.

Aplicarem aquest terme a la construcció d’instruments i particularment a la contrucció d’un violí.

Els col·lectius afectats en aquest cas els podríem centrar en el propi constructor, el músic, el públic i la societat en general.

Establim com a base del debat i d’una manera un a mica limitada que un violí es construeix per tal que un music pugui interpretar musica i que la voluntat del constructor ,mitjançant les seves competències tècniques i artístiques obtenir una rentabilitat i desenvoupar la seva creativitat de la mateixa manera queel músic ho fa tocant el seu instrument.

Aquesta activitat i en totes les seves etapes pot generar elements de retorn amb un valor considerable que poden beneficar directa o indirectament  a col·lectius concrets i a la societat en general.

Aplicarem el concepte de sotenbiltat no només en la seva vesant més ecològica sinó en el seu significat mes ampli analitzant conceptes com els de retorn social, retorn cultural (instrument musical, element artístic, element creatiu  creatiu i patrimoni), retorn educatiu i retorn empresarial.

Moderators
avatar for PARC D'INSTRUMENTS

PARC D'INSTRUMENTS

La missió del Parc d'Instruments es la coordinació de tots els recursos instrumentals de l'Escola Superior de Música de Catalunya i fer-los efectius en el dia a dia de l'activitat acadèmica, col·laborant així en la formació i la creativitat de la comunitat de l'Escola i de la societat musical en general.

Fiddle Pro
avatar for ARTESANS LUTHIERS- Anna Andreu i Gerard Díaz

ARTESANS LUTHIERS- Anna Andreu i Gerard Díaz

ARTESANS LUTHIERS- Anna Andreu i Gerard Díaz Anna Andreu i Gerard Díaz van aprendre els oficis de luthier i arqueter a Cremona (Itàlia) i han continuat formant-se en diversos tallers d’Itàlia, França, Catalunya i Anglaterra. | Des del 2005 treballen a Sant Cugat del Vallès, on es dediquen a la construcció i reparació d’instruments i arcs del quartet de corda, tant moderns... Read More →Saturday February 6, 2016 17:00 - 18:30
A348

Attendees (3)